Fan van Almere City
Nieuws

Danny Schenkel nieuwe trainer Almere City o21

Almere City meldt dat Danny Schenkel de nieuwe trainer is van het o23 team van de club. Schenkel leidt het team tijdens het eerste seizoen in de Jack’s League en is afkomstig van Sparta Rotterdam. Bij de Rotterdammers was hij recentelijk nog verantwoordelijk voor de O18. Schenkel tekent een contract voor één seizoen.

Schenkel kwam in zijn betaald voetballoopbaan uit voor Telstar, AEK Larcana, Willem II  en Sparta. Bij die laatste club kwam hij recentelijk opnieuw terecht als jeugdtrainer. Hiervoor was hij al eens jeugdtrainer bij Almere City FC, maar trainde hij ook BFC Bussum, Zwaluwen Vlaardingen en Ajax Vrouwen. Schenkel volgt Anoush Dastgir op, die zich na één seizoen bij de Almere City FC O21 volledig richt op het eerste elftal.

Schenkel: “Almere is een stad die met volle kracht bloeit en groeit en hetzelfde geldt voor Almere City FC. De kans om hier leiding te geven aan het Jong-team in de Jack’s League is uniek en die kans grijp ik dan ook graag met beide handen aan.”

Technisch manager Johan Hansma voerde onlangs gesprekken met Schenkel: “Danny past in het profiel van de trainer die wij zoeken voor de O23: hij is jong, eigenwijs en ambitieus en kan bogen op een aantal mooie jaren ervaring. Vorig seizoen heeft hij succesvol stappen gemaakt met de O18 bij Sparta Rotterdam. Wij hebben er vertrouwen in dat hij de brug kan maken tussen ons Jong-team en ons eerste elftal.”