Fan van Almere City
Nieuws

De lente komt; City plukt tulpen in Amsterdam

Almere City FC heeft vanavond (vrijdag) gewonnen van Jong Ajax. Op sportpark ‘De Toekomst’ maait de Almeerse brigade het gras voor de voeten weg van de Amsterdamse beloftenploeg: 0-2. Het is de derde overwinning van Almere City FC op het Amsterdamse sportpark op rij, nadat de ploeg het er in de beginjaren van de onderlinge confrontaties traditioneel moeilijk had.

“Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam”. Aan de vooravond van de meteorologische lente, schiet het lied ineens door het hoofd. Het is alsof het al lente is, zo aangenaam voelt het op het sportpark. De sfeer zit er met de geijkte Amsterdamse meezingers dan ook goed in.

De tulp staat symbool voor toewijding, inkeer en als verklaring van liefde. Rode tulpen staan symbool voor onstuimige liefde. Laten we er deze avond eentje toekennen aan de selectie en eentje extra aan Jeredy Hilterman. Wie zaait, die oogst. Hilterman deed het de afgelopen weken. Hij werkte zich in het zweet om zich weer in de kijker te spelen van selectiebaas Alex Pastoor. Vier duels moest hij het doen als wissel. In Amsterdam mag hij weer starten in de basis.

Dat Jong Ajax echter ook ‘op voetbal’ zit, laat de ploeg na twaalf minuten zien. Almere City FC wordt even weggetikt, maar gelukkig blokkeert Damian van Bruggen een laag schot in de zestien. Almere City FC is daarmee nog niet uit de penarie, want even later heeft het de beste keeper uit de derde periode nodig om de nul te houden. Nordin Bakker pakt een schot van Sontje Hansen.

Na moeizame eerste minuten kantelt de wedstrijd langzaam. De oorzaak? Almere City FC heeft zijn eigen Hansen en die komt in combinatie met Hilterman af en toe lekker tot zijn recht. Kornelius Hansen maakt zijn eerste opwachting in de basis van het team van Alex Pastoor en haalt minuten na de actie van zijn naamgenoot de achterlijn. Zijn lage harde voorzet komt voorbij de keeper, maar wordt daar tot stilstaan gemaand door twee verdedigers. Voordat Jeredy Hilterman erbij kan.

De Almeerse Hansen blijft zich hierna positief onderscheiden. Hij volleyt de bal na een minuut of 25 maar net naast, nadat hij de bal via het achterhoofd van Hilterman in ontvangst mag nemen. Het is uiteindelijk Hilterman zelf die na die gestrande pogingen als eerste het net vindt. Met een solo dribbelt hij zichzelf aan de rand van de zestien vrij. Met een droog schot verschalkt hij keeper Tom de Graaff.

In de tweede helft gaat Hilterman zelfs in de hekken. Kort na rust geeft de aanvaller het laatste tikkie aan een bal richting Hamdi Akujobi die uiteindelijk in een penalty eindigt. Hilterman maakt even aanstalte om de penalty te nemen, maar laat de bal uiteindelijk toch aan Lance Duijvestijn. Die is opnieuw trefzeker vanaf de stip en stuurt daarmee Hilterman juichend het uitvak in.

Hamdi Akujobi is nog geen tien minuten later opnieuw charge van een aanslag. Hiervoor krijgt beul Mika Godts zijn tweede geel kaart van de wedstrijd. De wedstrijd wordt daardoor saai en eentonig. Almere City FC valt aan. Veelvuldig, maar weinig effectief. Jorrit Smeets en Álvaro Peña zijn nog het meest dichtbij. Smeets kapt zichzelf goed vrij in het strafschopgebied, maar levert  hierna een zwabberbal af. Peña laat de bal dichtbij het vijfmetergebied na een corner van zijn voet af stuiten.

Anthony Limbombe verraadt in de slotfase van de wedstrijd nog een paar keer zijn klasse, maar tot doelpunten komt het niet meer. Het is de vijfde uitoverwinning op rij van Almere City FC, waarbij het de nul houdt. Duijvestijn begaat in de slotminuten nog een fout door naar een bal te slaan. Hiervoor pakt hij een gele kaart.

Almere City FC gaat nu een vrij weekend in vanwege interlands. Het hervat op 31 maart de competitie met de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Almere loopt massaal uit voor die wedstrijd, tickets zijn hier verkrijgbaar.