Fan van Almere City
Nieuws

De 'toekomstige spits van PSV': Jason van Duiven uitgeleend aan Almere City FC

 

Jason van Duiven wordt door PSV uitgeleend aan Almere City FC. De aanvaller tekent volgende week een nieuw contract bij het Eindhovense team voordat hij tijdelijk zijn prille carrière bij de Almere club voortzet. De achttienjarige Van Duiven moet nog debuteren voor het eerste team van PSV, maar velen zien hem al als 'de toekomstige spits van PSV'.

Van Duiven speelt sinds 2018 voor PSV toen hij overstapte van de jeugd van FC Twente naar het jeugdontwikkelingssysteem van PSV. Hoewel de aanvaller vorig jaar te maken kreeg met talloze transfergeruchten met betrekking tot Heracles Almelo, verklaarde Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dat er deze keer geen interesse was. Hoewel RKC Waalwijk interesse toonde, wist Almere City uiteindelijk het U19-international van Nederland vast te leggen. "Het gesprek met technisch directeur Mo Allach verliep goed, terwijl het voorstel van RKC werd gewaardeerd, heeft Van Duiven de kans gekozen bij coach Alex Pastoor.”

Tot nu toe heeft Van Duiven voornamelijk voor het Jong-team van PSV gespeeld. Hij deed mee aan veertien Keuken Kampioen Divisie matches dit seizoen, scoorde zes goals en gaf één assist. Daarnaast speelde hij ook voor PSV in het UEFA Youth League toernooi, waar hij nog een doelpunt scoorde. Volgens Elfrink streeft de tiener ambitieus naar de positie van toekomstige spits van PSV en heeft hij 'meerdere lucratieve aanbiedingen uit het buitenland' afgewezen.

De sprong naar het eerste team van PSV is tot dusver een te grote stap voor Van Duiven gebleken, voornamelijk vanwege de zware concurrentie van captain Luuk de Jong en Ricardo Pepi. Almere City biedt nu een pad voor Van Duiven om Eredivisie speeltijd te verdienen. Er is een kans dat Van Duiven aanstaande zondag tegen FC Volendam zijn debuut maakt.