Fan van Almere City
Nieuws

Doelman Nordin Bakker verlengt zijn contract met twee seizoenen.

Contractnieuws op de site van Almere City waar doelman Nordin Bakker zijn contract met twee seizoen heeft verlengt. Het contract van Bakker liep deze zomer af, maar de keeper uit Oostknollendam gaf eerder al  aan graag bij City FC door te willen gaan. Bakker voegde zich in de winterse transferperiode van 2021-2022 bij Almere City FC en keepte inmiddels al 50 duels voor de club.

De 25-jarige keeper draait een geweldig seizoen en is dichtbij het verbreken van een clubrecord. Bakker hield dit seizoen namelijk veertien keer de nul en hiermee heeft hij het record van Michael Woud geëvenaard. Woud behaalde dat record in het seizoen 2020-2021. Daarnaast staat Bakker op gelijke hoogte met Agil Etemadi voor clean-sheets tijdens zijn Almere City FC-loopbaan. Beide doelmannen hebben 20 turfstreepjes achter de naam.

Bakker is in de running om gekozen te worden tot ‘Beste Keeper van Keuken Kampioen Divisie 2023’, een nominatie die hij over houdt aan zijn verkiezing tot beste keeper van de derde periode.

Bakker is trots op zijn verlenging: ,,Almere City FC is een fantastische club en ik teken hier met alle plezier bij. Samen willen we als team de missie ‘AlmEredivisie’ volbrengen. Met de continue ontwikkelingen bij deze club is het slechts een kwestie van tijd voordat we dat doel bereiken en ik wil daar graag onderdeel van zijn.”

Technisch manager Johan Hansma: ,,Bakker heeft bewezen een betrouwbare keeper te zijn en dat heeft zich vertaalt in enkele mooie prestaties tijdens dit seizoen. Wij zijn verheugd nog twee seizoenen met hem door te kunnen.”