Fan van Almere City
Nieuws

Een weerzien met clubicoon Tim Receveur

Na 177 wedstrijden gedurende tien dienstjaren voor Almere City FC gespeeld te hebben, verruilde clubicoon Tim Receveur deze winter Almere voor Dordrecht. Deze vrijdag speelt de middenvelder voor het eerst in vijf jaar tégen City FC als Almere City op bezoek gaat in Dordrecht.

Waar hij de laatste tijd bij Almere City FC bijna niet aan spelen toe kwam, is hij ondertussen van vaste waarde in de basiself van FC Dordrecht. Hij maakte zijn debuut in de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Dordrecht had al wat wedstrijden verloren, maar wist die wedstrijd met 4-0 te winnen. De glazen bol van algemeen directeur van de Schapenkoppen Hans de Zeeuw had dat al voorspeld. Hij had namelijk speciaal voor het debuut van Receveur een shirt laten bedrukken. Daarop was een foto van de speler te zien met de tekst ‘’Tim Receveur, onze verlosser.’’

De wedstrijd vrijdag wordt editie 32 in de geschiedenis tussen beide teams. Wat opvalt aan de 31 eerdere edities is dat er in acht van die wedstrijden een rode kaart werd gepakt. Drie keer door Almere City (2010, 2011 & 2018) en vijf keer door FC Dordrecht (2011,2012, 2013,2016 & 2019). De Schapenkoppen uit Dordrecht pakten in 2013 zelfs twee rode kaarten in één wedstrijd, maar wisten die wedstrijd wel te winnen. De 2-1 eindstand stond namelijk al op het bord, voordat een kwartier voor tijd de eerste rode kaart werd getoond.

Eerder dit seizoen wist Almere de thuiswedstrijd met 2-1 te winnen. De wedstrijd begon spectaculair: De wedstrijd was twee minuten oud, toen Stije Resink vanuit een corner Almere City FC op voorsprong kopte. Een minuut later ging de bal op de stip, nadat diezelfde Resink in de zestien een overtreding beging op  Boubakar Camara. Na de 1-1 creëerden beide ploegen meerdere kansen, maar de bevrijdende treffer kwam -ondanks twee penalties- pas tien minuten voor tijd. Het was Anthony Limbombe die de bal van dichtbij binnen schoot, na voortreffelijk voorbereidend werk van Hamdi Akujobi.

Almere City FC wil voorkomen dat het net zoals twee van de drie voorgaande seizoenen averij oploopt aan de Krommedijk. Toen wist FC Dordrecht met een geweldige krachtsinspanning twee keer een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Kom je Almere City FC steunen in Dordrecht? Bestel je tickets via tickets.almerecity.nl. Zoals vanouds is de wedstrijd via onze social media kanalen te volgen en is er ook weer een delegatie van de lokale radiozender EASY FM aanwezig om de boel in de ether aan elkaar te praten.