Fan van Almere City
Nieuws

Eerste nederlaag City O21 uitgerekend tegen hekkensluiter

Voor het eerst in de voorjaarscompetitie op het hoogste niveau heeft Almere City FC O21 verloren. Nota bene hekkensluiter PEC Zwolle O21 was te sterk. City incasseerde in de eerste helft een tegentreffer en kwam die niet meer te boven.

De wedstrijd begint met een potje over schieten. Tyrese Noslin doet het na een fraaie dribbel, PEC tweemaal uit een vrije trap. Ook kopballen eindigen niet tussen de palen, maar even later is het alsnog de uitploeg die de voorsprong neemt. Chardi Landu staat aan het eind van een aanval die PEC op 0-1 zet.

Niet lang daarna krijgt Layee Kromah een aardige mogelijkheid, maar hij schiet recht op de keeper af. Direct na rust is het Tijmen Wildeboer die dicht bij het vijandige doel een poging kan wagen, maar gehinderd door de Zwolse verdediging puntert hij de bal niet langs de doelman.

Beide teams blijven in het tweede bedrijf kansjes krijgen, maar groot gevaar is er pas in de slotfase weer. Noslin kopt hard op de lat, Jeffry Puriël schiet even later na een overstapje van Wildeboer rakelings voorlangs. Bij een absolute laatste poging in de blessuretijd komt de mee opgekomen Stijn Keller een centimeter te kort om binnen te koppen.

Het blijft dus 0-1, waarmee City hekkensluiter PEC een reddingsboei toewerpt. De Zwollenaren, in het najaar nog met de schaal, moeten erin blijven om een play-off om het landskampioenschap af te dwingen tegen de voorjaarskampioen. En dat zou City O21 nog altijd prima kunnen worden, want ook nu bedraagt de voorsprong nog acht verliespunten.

Volgende week is de ploeg van Anoush Dastgir vrij, om een week later naar het oosten af te reizen voor een duel tegen De Graafschap O21. Thuisspelen doet het op 22 april weer, tegen NAC Breda.