Fan van Almere City
Nieuws

Ex-Barcelona jeugdspeler Carbonell tekent bij Almere City FC

Almere City FC versterkt zich opnieuw met Spaans talent. De club heeft middenvelder Àlex Carbonell gecontracteerd van SD Amorebieta uit de Segunda División. De 26-jarige Spanjaard, een product van de befaamde FC Barcelona-jeugdopleiding, tekent een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen.

Carbonell doorliep de jeugdranken bij Barcelona en speelde voor hun B-team. Hij was ook verbonden aan Valencia CF, die hem uitleende aan verschillende clubs. In het seizoen 2019/20 verdedigde hij de kleuren van Fortuna Sittard in de Eredivisie.

Afgelopen jaar speelde Carbonell 32 wedstrijden voor SD Amorebieta in de Spaanse tweede divisie. De controlerende middenvelder heeft ook ervaring in de Spaanse jeugdelftallen, waar hij uitkwam voor de onder-16 en onder-17.

"De Nederlandse speelstijl past goed bij mij," aldus Carbonell. "De gesprekken met Johan Hansma en voormalige Spaanse spelers bij Almere City FC hebben me overtuigd van deze stap."

Technisch manager Johan Hansma toont zich verheugd: "Na het vertrek van enkele middenvelders zijn we blij met de komst van Àlex. Hij brengt ervaring en een degelijke Spaanse voetbalopleiding mee. Zijn eerdere ervaring in Nederland is een extra pluspunt."