Fan van Almere City
Nieuws

Feyenoord blijft onoverwonnen: Almere City FC verslagen met 2-0

Feyenoord versloeg Almere City FC op zondag met 2-0. Ondanks dat Almere City FC het niveau van de landskampioen kon bijbenen, was een doelpunt twintig minuten voor het einde te veel voor het team. Hoewel het leek alsof zij in blessuretijd de gelukkige zouden zijn, verzekerde Feyenoord hun zege in de slotminuten.

Hoofdtrainer Arne Slot van Feyenoord voelde zich onwel na de wedstrijd en besloot thuis te blijven. Hij had nauwelijks tijd om te herstellen van de reis naar Rome voor de Europa League en de 'uitputtende wedstrijd aldaar. Hierdoor hadden ook de supportersbussen moeite om op tijd in Almere te komen.

Daardoor misten de fans van Feyenoord de openingsscore. Wel waren ze net op tijd om te zien hoe scheidsrechter Erwin de Graaf het doelpunt afkeurde na raadpleging van de VAR, vanwege buitenspel. Hierdoor kon doelman Nordin Bakker nog steeds hopen op zijn tiende keer zonder tegendoelpunt.

Aan de andere kant van het veld, liet Almere City FC zien dat ze niet bang waren om aan te vallen. Yoann Cathline en Álvaro Peña wisten met hun gevaarlijke doelpogingen de recordreeks zonder tegendoelpunt van de landskampioen op het spel te zetten.

In de tweede helft liet Almere City FC zien dat ze alles op alles zetten om Feyenoord te beheersen. Invaller Jason van Duiven maakte bijna het verschil met een scherp schot, maar het lukte Almere City FC niet om een extra punt veilig te stellen. Twintig minuten voor het einde wist Feyenoord te scoren en ook in de blessuretijd wisten ze te voorkomen dat Almere City FC de gelijke stand kon bereiken, eindigend met een 2-0 overwinning.

Almere City FC moet nu in maart de nodige punten verzamelen om degradatie te voorkomen. Volgende week zondag gaat hun strijd om te blijven in de Eredivisie verder met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.