Fan van Almere City
Nieuws

Handhaving veiliggesteld voor Jong Almere City FC

 

Enkele weken nadat het eerste elftal van Almere City FC zich handhaafde in de Keuken Kampioen Divisie, heeft ook de beloftenploeg Jong Almere City FC haar plek op het hoogste amateurniveau verzekerd. In de laatste speelronde wonnen zij met 0-2 uit bij Koninklijke HFC, dankzij doelpunten van Tijmen Wildeboer en Emmanuel Poku.

De wedstrijd op Sportpark Spanjaardslaan kende weinig hoogtepunten, maar waar Jong City eerder dit seizoen nog weleens tekortschoot in efficiëntie, daar toonden zij zich zaterdag ijzersterk voor de goal. Het voorbereidende werk voor de 0-1 was uitstekend, met een fraaie actie van Poku waarna Wildeboer kon binnenschieten. Niet veel later was Poku zelf de gevierde man, toen hij een prima steekbal van aanvoerder Guus Beaumont bekwaam afrondde: 0-2.

Vlak voor affluiten kreeg Amoah Sam nog rood voor de Almeerders, maar dat had geen invloed meer op de afloop tegen een uitgeblust Koninklijke HFC, dat enkel voor de eer speelde. De 0-2 overwinning was ruimschoots voldoende voor handhaving.

Jong Almere City FC komt dus ook volgend seizoen uit op het hoogste amateurniveau. Dat betekent opnieuw mooie uit- en thuiswedstrijden tegen de beloftenteams van enkele roemruchte profclubs.