Fan van Almere City
Nieuws

Heerenveen overweldigt Almere

SC Heerenveen speelde vrijdagavond tegen Almere City. De Friese ploeg boekte een overtuigende 3-0 overwinning op de ploeg uit Flevoland.

Na de 0-5 nederlaag van afgelopen zondag thuis tegen Heracles Almelo had Almere wat goed te maken. Gezien de huidige vorm van de Friese club- ze wonnen vier van hun laatste vijf wedstrijden - wisten ze vanaf het begin dat het moeilijk zou worden. Al in het eerste kwartier stond Almere met 1-0 voor. Het was Pere van Amersfoort, die even daarvoor een grote kans had gemist, die het doelpunt maakte. Hij versloeg doelman Nordin Bakker en knalde de bal binnen.

Op slag van rust verdubbelde Heerenveen de score. Sven van Beek speelde de bal in het doel. Almere had voor rust en na de theepauze weinig om voor te spelen. Het was over toen van Amersfoort er na 70 minuten 3-0 van maakte. De middenvelder van Van Amersfoort ging de confrontatie aan met Bakker en schoot met een krachtig schot in het doel.

Het tweede doelpunt van de avond was de beslissende. Door de overwinning steeg de ploeg van Kees van Wonderen naar de zesde plaats op de ranglijst met 19 punten. Almere blijft steken op de 13e plaats.