Fan van Almere City
Nieuws

Helmond Sport rolt geen kamerbreed tapijt uit voor Almere City FC

Almere City FC heeft vanavond Helmond Sport in alle facetten van het voetbalspel overtroffen, maar verzuimt te scoren. De wedstrijd eindigt in een 0-0 gelijkspel. Ondanks dat houdt de thuisploeg gelijke tred met de concurrenten. Het loopt zelfs een punt in op koploper PEC Zwolle.

Almere City FC moet het deze vrijdagavond doen zonder twee van de ‘Three Amigos’. Zowel Álvaro Peña als Manel Royo zitten vanwege kaartenlast een wedstrijd schorsing uit. Alex Pastoor posteert in zijn strijdplan Lance Duijvestijn als vrije man in de voorhoede en laat Anthony Limbombe en Pascu daarom heen cirkelen.

Vanaf de start is duidelijk wat het plan van Helmond Sport is. De ploeg trekt een muur op, graaft zich in. Alsof het wil zeggen: ,,Pak ons dan als je kan.” Bijna kan die houding meteen overboord. Drie minuten oud is de wedstrijd wanneer oud-Helmond Sport speler Lance Duijvestijn alleen op keeper Havekotte van Helmond af stevent. Duijvestijn krijgt teveel tijd om na te denken en dat is onder dat soort omstandigheden nooit erg vruchtbaar. Zijn schot treft dan ook de voet van de sluitpost.

‘Als’ telt helaas niet in de voetballerij en dus moet Almere City FC dóór. Duijvestijn staat nog vier of vijf keer in de eerste helft aan de basis van een mooie Almere City FC-aanval, maar telkens valt de bal net verkeerd. Tien minuten voor rust veert het Yanmar Stadion licht op. Damian van Bruggen kopt een vrije trap in het strafschopgebied van Helmond Sport door en Barbet geeft -nét voordat Havekotte dat kan- het laatste tikkie. De grensrechter steekt echter gedecideerd de vlag omhoog voor buitenspel.

In de tweede helft begint de houding van de Helmonders (die zich steeds vaker ook bedienen van overtredingen) te irriteren. Na een opstootje met Anthony Limbombe als hoofdpersoon, lijkt de vlam even in de pan te slaan. Twee keer achter elkaar trekt de arbiter een gele kaart voor Helmond Sport.

Trainer Alex Pastoor wisselt en heeft daarbij weer bijna de gouden hand. Een sublieme pass van invaller Milan Corryn splijt twintig minuten voor het einde de verdediging van Helmond Sport. Ontvanger Anthony Limbombe stoomt op naar het doel, maar ziet zijn inzet net op tijd geblokt door oud-speler Bram van Vlerken. De andere invaller, Kornelius Hansen, komt een teenlengte tekort om zijn eerste treffer in Almeerse dienst te maken.

Ook in de laatste fase van de wedstrijd valt het Almeerse balletje net verkeerd. In zes minuten blessuretijd weet Almere City FC de Helmondse verdedigingslinie niet te kraken. De Helmonders (een selectie plus 40 trouwe volgers) mogen daarom in de polonaise met een punt naar huis. De komende vier dagen zijn in Brabant vast belangrijker. Wees gerustgesteld; de komende dagen weten ze waarschijnlijk toch niet meer dat ze hier ooit zijn geweest en dat hun ploeg in deze editie van Almere City FC – Helmond Sport geen enkel schot op doel heeft gelost.

Almere City FC gaat volgende week opnieuw in de achtervolging op de tweede plek. Volgende week leidt de queeste naar de punt van Limburg. Daar speelt de ploeg van Alex Pastoor tegen Roda JC Kerkrade.