Fan van Almere City
Nieuws

Historische waterhoogtes en voetbal: de Markermeer Derby

Door het hoge waterpeil in het Markermeer blijft de dijk van Volendam essentieel, hoewel dit geen rol speelde in de wedstrijd tegen Almere City FC. Alex Pastoor's team zorgde figuurlijk voor hoge druk op de Volendammers door de Markermeer Derby met 0-1 te winnen.

Het water in het Markermeer bereikte afgelopen Maandag een historisch hoogtepunt tussen Hoorn en Amsterdam, een feit verstrekt door hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In de week voor de Markermeer Derby bevond het waterpeil zich op enkele plaatsen 45 centimeter boven het NAP, iets dat nooit eerder is voorgekomen.

Met zijn dikke keepershandschoenen probeerde Mio Backhaus een stop te zetten, maar kon niet voorkomen dat Thomas Robinet vroeg in de wedstrijd scoorde op aangeven van Yoann Cathline.

Daarna volgden talloze kansen, waardoor de druk steeg in het KRAS Stadion. Kornelius Hansen was dicht bij de 0-2, maar kon twee uitstekende kansen niet benutten. Dit hield de eerste helft interessanter dan verwacht.

FC Volendam zocht naar manieren om de verdediging van Almere City FC te doorbreken. De Volendammers wilden de aanwezige druk zo snel mogelijk verminderen, maar keeper Nordin Bakker bewees twee keer een waardige verdediger te zijn.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. De wedstrijd ging langzaam door, net als het water in de haven van Volendam. De Volendammers konden de situatie niet veranderen, en de Almeerders bleven sterk en onverslaanbaar, een succesvol begin van 2024.

De volgende week speelt Almere City FC twee belangrijke wedstrijden tegen Fortuna Sittard. De eerste komende woensdag voor de beker en de tweede op zaterdag voor de competitie. Gezien de ranglijst is ook deze wedstrijd belangrijk.