Fan van Almere City
Nieuws

In Kerkrade beleefde Almere City FC haar mooiste momenten

Almere City FC reist vrijdag af naar de plek waar het haar meest memorabele moment uit de clubgeschiedenis beleefde. Tijdens seizoen 2017-2018 knikkerde Almere City FC de Limburgers in de Play-Offs uit de Eredivisie en dat zit ze daar in Kerkrade nog steeds niet lekker.

Een potje tegen Almere City FC stuit de Koempels nog altijd tegen de borst. Historisch gezien hebben ze ook alle recht daartoe. Almere City FC verloor in zes pogingen nog nooit in het Parkstad Limburg Stadion. Vier keer wisten de Flevolanders in de punt van Limburg te winnen, twee keer werd het gelijkspel. De geschiedenis met de tegenstander kent dan ook vele hoogtepunten.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar vroeg in de competitie. Ondanks dat de Almeerders een snel te vergeten seizoenstart kende, wonnen ze na een knotsgekke ontknoping wél met 3-4 in Zuid-Limburg. City boog hiervoor in de laatste tien minuten een 3-2 achterstand om met doelpunten van Ramon Leeuwin en Jonas Arweiler.

Voor Anthony Limbombe wordt het nu hopelijk wel een bijzonder potje. Bij de tegenstander speelt zijn jongere broertje Bryan. Het is voor het eerst dat de broers, allebei afkomstig uit de jeugd van KRC Genk, in een officiële wedstrijd tegenover elkaar kunnen komen te staan. In de eerdere ontmoeting in het Yanmar Stadion dit seizoen (overigens met 2-1 gewonnen door Almere City FC) was ‘onze’ Limbombe nog niet fit genoeg, waardoor deze eerste kans verloren ging.

Almere City FC speelt dit seizoen nog altijd mee om de prijzen en zal juist nu de reeks in Limburg intact willen houden. De druk op de tweede plek moet worden opgeschroefd, terwijl naaste belagers VVV-Venlo en Willem II de equipe in de nek hijgen. Bij Roda JC is het na een tumultueuze winterstop opnieuw rustig. Trainer Jurgen Streppel verruilde in december de formatie voor zijn eerste liefde Helmond Sport, waardoor Edwin de Graaff in de trainersstoel plaatsnam. Tot sportieve hoogtepunten kwam het nog niet. In acht wedstrijden vergaarde de ploeg tien punten. Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee: zeven van de acht punten werden in het eigen stadion bij elkaar gespeeld, waaronder een knappe 2-1 zege op naastenbuur MVV Maastricht.

Zorg dat je er vrijdagavond bij bent als Almere City FC en Roda JC clashen! Kom met de auto of kom met de bus.