Fan van Almere City
Nieuws

Inkomsten Almere City stijgen na de promotie

Kersverse eredivisionist Almere City FC ziet haar inkomsten voor het nieuwe seizoen flink stijgen. Door de promotie gaat de begroting van de club natuurlijk flink omhoog. Technisch manager Johan Hansma ziet zijn spelersbudget stijgen van 2,5 miljoen euro naar 4 miljoen euro.

Volgens Voetbal International stijgt de algemene begroting het komende seizoen van 7.5 miljoen euro naar 11 miljoen euro. Dit heeft o.a. te maken met de flink stijgende tv gelden die men gaat ontvangen want in de KKD kreeg de club een paar ton aan tv gelden maar nu krijgt het 2,2 miljoen. Met dit bedrag staat de club wel op de laatste plaats in de eredivisie.

Volgens Johan Hansma blijft de huidige kern van de selectie grotendeels intact maar e zullen zeker versterkingen bij komen. Er wordt wel afscheid genomen van Ilias Alhaft want zijn contract loopt af. Middenvelder Jorrit Smeets en aanvaller Rajiv van la Parra hebben ook een aflopende contracten hebben in eerste instantie geen nieuwe aanbieding heeft gehad zullen wel een nieuwe aanbieding krijgen. Wel moet Hansma op zoek naar een keeper want Agil Etemadi heeft zijn kicksen aan de wilgen gehangen. De club wil de doelman wel behouden voor de club en dat in een andere functie. Misschien als keeperstrainer want die moet er wel komen omdat keeperstrainer Serge van der Ban geen nieuw contract krijgt. Na het vertrek van Hedwiges Maduro naar Ajax moet Hansma ook een nieuwe assistent trainer halen.

Op maandag 10 juli start de voorbereiding van Almere City en dat is best laat want nu hebben ze maar een maand om zich voor te bereiden op het seizoen want op 12 en 13 augustus begint het eredivisie seizoen.