Fan van Almere City
Nieuws

Jong Almere City FC komt dapper uit de bus tegen Kozakken Boys

Jong Almere City FC kwam dapper als overwinnaar uit de bus in Werkendam. Kozakken Boys, met hoofdtrainer Danny Schenkel, ondervond weinig weerstand in de eerste helft. Na een ruststand van 0-2 gaven ze echter de controle over aan het thuisteam. De wedstrijd eindigde met een spannende finale bij 3-4.

De aanvankelijke offensieve manoeuvres van Jong Almere City FC in de eerste helft verdienden luid applaus, vooral toen ze de 0-1 en de 0-2 doelpunten maakten. De doelpunten werden succesvol uitgevoerd door precieze passes. Jordy Rullens toonde finesse toen hij de bal bekwaam langs doelman Bryan Janssen schoot met een assist van Jeffry Puriël.

Slechts 6 minuten later moest de doelman een ander doelpunt toestaan, deze keer aan Emmanuel Poku, die scoorde nadat Guus Beaumont de bal perfect voor hem had gepositioneerd. Poku's vierde doelpunt in twee rondes kwam uit een indrukwekkende hoek, hij passeerde Janssen snel en schoof de bal bijna vanaf de achterlijn behendig in het doel.

Gedurende de eerste helft controleerde Jong Almere City FC vakkundig de wedstrijd, en slaagde ze erin een aanvalsgolf van de worstelende Kozakken Boys te weerstaan. Echter, het team had moeite om hun leiding in de tweede helft te behouden, en verloren deze binnen tien minuten.

Toch had Almere City FC geluk toen de controversiële speler van Kozakken Boys, Sergio Tremour, zijn tweede gele kaart kreeg vlak na de rust, waardoor hij moest stoppen. Jong Almere City FC domineerde vervolgens de wedstrijd. Een keerpunt kwam toen Olivier Nijs het veld betrad na een wissel, en erin slaagde het 2-3 doelpunt te scoren met nog meer dan vijftien minuten op de klok.

De wedstrijd bleef spannend omdat ook Tijmen Wildeboer voor het eindsignaal werd weggestuurd voor zijn tweede gele kaart die hij kreeg na een roekeloze glijdende uitdaging. Kozakken Boys maakten hier gebruik van en trokken in de laatste minuut weer gelijk. Echter, Marley Dors, een andere wissel, werd de winnaar van de wedstrijd. Dors leverde een prachtige lob die de doelman te slim af was, en leidde Jong Almere City FC naar de overwinning in Werkendam.