Fan van Almere City
Nieuws

Kan Almere City opnieuw een PEC Zwolle feest uitstellen?

Almere City neemt het vrijdag a.s. op tegen koploper van de KKD PEC Zwolle. Als PEC Zwolle wint dan is de club gepromoveerd naar de eredivisie. Mocht Almere City winnen dan zullen de Zwollenaren hun promotiefeest voor de tweede week achter elkaar uit moeten stellen.

Doordat Almere City FC afgelopen zondag met een knappe comeback de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag wist te winnen, moest de tegenstander van vrijdag het promotiefeest uitstellen. De Zwollenaren hebben aan één punt genoeg om terug te keren naar de Eredivisie. Het kampioenschap is nog geen zekerheid, want PEC is samen met Heracles Almelo nog vermengd in de titelstrijd. Met nog vijf wedstrijden te gaan bedraagt het verschil tussen de clubs vijf punten in het voordeel van PEC.

Almere City FC kan aan de derde plaats in de competitie een betere uitgangspositie voor de nacompetitie overhouden en zo is het dus voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Bij de eerdere ontmoeting begin dit jaar stond er ook een titel op het spel voor PEC Zwolle. Toen ging het om het kampioenschap van de eerste periode. Almere verloor die uitwedstrijd (met tien man) nipt met 3-2 waardoor PEC Zwolle zich tot periodekampioen kroonde.