Fan van Almere City
Nieuws

Kraay jr.: 'Almere City gaat geen afkoopsom betalen voor Maduro'

 

Op zoek naar een vervanging voor de vertrekkende Alex Pastoor zal Almere City niet trachten Hedwiges Maduro aan te trekken. Dit is wat Hans Kraay jr. aangeeft in Voetbal op Vrijdag.

“Ik had een gesprek met Johan Hansma, technisch directeur van Almere, en ook met John Bes, de algemeen directeur. Ik heb hen toen gevraagd over de nieuwe coach”, zegt Kraay jr.

Hoewel Maduro, die vorig seizoen nog assistent-coach was bij de club uit Almere, goede reputatie geniet bij City, lijkt het financieel onmogelijk om de assistent van John van 't Schip bij Ajax binnen te halen. “Hedwiges is niet in beeld. Almere waardeert hem sterk, maar gaat absoluut niet in welke vorm dan ook een afkoopsom betalen voor een coach. Ze hebben hem voor 700.000 euro verkocht en zullen dat bedrag niet teruggeven”, aldus Kraay jr.

Op maandag werd aangekondigd dat de huidige Almere-coach Pastoor aan het eind van het seizoen zal vertrekken. In januari 2022 werd Pastoor aangesteld als hoofdcoach van de club uit Flevoland. Onder zijn leiding verbeterde Almere hun positie die zich oorspronkelijk onderaan bevond in de Keuken Kampioen Divisie. Ze presteerden wel onder zijn leiding door derde te worden in de Keuken Kampioen Divisie het volgende seizoen. Door middel van de play-offs behaalde de club vorig seizoen voor het eerst in zijn geschiedenis de Eredivisie.