Fan van Almere City
Nieuws

Laatste uitwedstrijd van reguliere seizoen in Brabantse hoofdstad

Vrijdag om 20:00 uur staat de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie op het programma als Almere City FC het in de Brabantse hoofdstad opneemt tegen FC Den Bosch. Almere City is op weg het seizoen af te sluiten met een historische eindklassering. Omdat naaste concurrent Willem II maar op twee punten achterstand staat, is het wel van belang dat de ploeg de laatste wedstrijddagen nog punten binnen harkt.

Als we kijken naar de geschiedenis van de onderlinge duels zien we dat de ploegen al 28 keer eerder tegen elkaar gespeeld hebben in de Keuken Kampioen Divisie. Dertien keer ging Almere City er met de winst vandoor, tien keer won FC Den Bosch en vijf keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Van de veertien keer dat het duel in de Vliert werd afgewerkt werd er zowel door City FC als door de Blue White Dragons zes keer gewonnen, het is maar twee keer eerder gebeurd dat de wedstrijd in de Vliert in een gelijkspel eindigde.

De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen met 2-0 winnend afgesloten. Na een mooie aanval was het clubtopscorer Jeredy Hilterman die zijn eerste goal in het Yanmar Stadion maakte en City FC na een half uur spelen op voorsprong zette. In de tweede helft werd FC Den Bosch steeds gevaarlijker, maar debutant Stijn Keller wist zijn doel schoon te houden. Het duel werd beslist toen FC Den Bosch kort voor tijd verder moest met tien man. Nadat middenvelder Steven van der Heijden met zijn tweede gele kaart van de avond was vertrokken, besliste Hilterman in de slotminuut de wedstrijd met zijn tweede van de avond op aangeven van Anthony Limbombe.