Fan van Almere City
Nieuws

Meeslepende voetbalavond eindigt met een gelijkspel voor Almere City FC

Almere City FC behaalde op zaterdag één punt tijdens hun wedstrijd in het Gelredome in Arnhem. Hoewel de ploeg een 0-1 voorsprong wist te pakken, moest ze uiteindelijk een tegendoelpunt slikken in de laatste minuten van de match.

Iedereen in Arnhem was zenuwachtig, van de materiaalman tot de marketingmanager. De match tegen Almere City FC kon de beslissende factor zijn in de strijd om overleving. Alle tactieken werden uit de kast gehaald om het publiek achter het team te krijgen. Het Gelredome leek door verschillende ticketacties vol te lopen, en Vitesse streek Almere City FC in de slotminuten tegen de haren in.

Na een opmerkelijke ouverture waarin zowel Vitesse als Almere City FC fans hun beste beentje voortzetten, leek het thuispubliek het heft in handen te nemen. Twee sterke aanvallen van de geel-zwarte team werden echter gestopt door de verdediging van Almere. Anis Hadj Moussa had de beste kans van de match na ongeveer een kwartier, maar de aanvaller stuurde zijn schot echter te lang door. Almere vernietigde de Arnhemse drang om aan te vallen een minuut later met een tegenaanval. Peer Koopmeiners stuurt bij de eerste tegenaanval Kornelius Hansen voor een doelpunt, die hem feilloos in de verste hoek schoot voor de 0-1.

Almere City FC kon Vitesse vervolgens niet op tijd op de rem zetten. Het team had zelfs de kans om op het slag van rust gelijk te komen, maar na het ontwijkend spelen van goaltender Samuel Radlinger, reageerde de verdediging tijdig. Er brachten zich ook nog enkele gevaarlijke momenten voor tijdens blessuretijd, maar Almere City arriveerde veilig in de kleedkamer.

Het tweede helft was grotendeels voor Almere City FC. Vier minuten na rust leek Robinet een doelpunt te maken met een kopbal, maar Eloy Room maakte een geweldige redding. Met de volgende hoekschop was het Stije Resink die de bal langzaam over de lijn zag rollen, maar de scheidsrechter gaf een overtreding aan.
Aan het einde van de tweede helft liet Almere City FC de kans liggen om de wedstrijd te beslissen. Tijdens een zeldzame uitbraak had Yoann Cathline geen tegenstanders in de buurt, maar de Franse speler verzuimde de bal goed te controleren. Dit werd uiteindelijk duur voor de ploeg uit Almere, want in de laatste minuten maakt Hadj-Moussa de gelijkmaker voor Vitesse.

In de laatste minuten van blessuretijd wankelde Almere City FC en dankzij uitstekend verdedigend werk van doelman Samuel Radlinger bleef het doel ontredderd.

Almere City FC mag zich nu voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Op Eerste Paasdag wordt hun Yanmar Stadion het strijdtoneel voor deze cruciale wedstrijd.