Fan van Almere City
Nieuws

Na jaar bij Almere City: Koopmeiners keert versterkt terug bij AZ

 

Peer Koopmeiners keerde vandaag terug bij AZ na een jaar op huurbasis bij Almere City. In de wedstrijd tegen AEK Athene maakte hij zijn rentree in het AZ-shirt. "Het is fijn om weer terug te zijn," zei de middenvelder na afloop. "Ik pas me makkelijk aan. Er zijn wat nieuwe gezichten, maar ik ken de meeste spelers al."

Na een langere zomervakantie van vijf weken, waaronder twee weken in Thailand, voelt de 24-jarige Koopmeiners zich uitgerust. Hij genoot van de onderbreking en de afstand van het voetbalnieuws.

Terugblikkend op zijn tijd bij Almere City, beschrijft Koopmeiners het als een positieve ervaring. "Het was waardevol om een andere teamrol te ervaren," legt hij uit. Als vaste waarde in Alex Pastoor's elftal, merkte hij hoe dit zijn ontwikkeling als speler en persoon beïnvloedde.

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, ziet een belangrijke rol voor Koopmeiners dit seizoen. De middenvelder begrijpt deze verwachting, gezien zijn ervaring bij AZ, Excelsior en Almere City. "Ik vind het leuk om het team te leiden," zegt hij.

Het toekennen van rugnummer zes ziet Koopmeiners als een positief signaal. Momenteel lopen er gesprekken over een contractverlenging, aangezien zijn huidige contract nog één jaar doorloopt. "Het gevoel van beide kanten is goed," vertelt hij. "Er moeten nog wat details worden uitgewerkt. We nemen de tijd, maar het ziet er positief uit."