Fan van Almere City
Nieuws

Ondanks overwicht blijft Almere City FC steken op 1-1 tegen FC Utrecht

Almere City FC heeft nog een punt erbij in hun strijd om overleving. Ondanks dat zij de meest dominante ploeg waren in het Yanmar Stadion, eindige de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Yoann Cathline blijft indruk maken. Hij scoorde de 1-0 tegen FC Utrecht binnen drie minuten met een spectaculaire actie, met de snelheid van licht. Cathline had later nog een kans, maar miste. Op dat moment was de stand al 1-1. FC Utrecht had moeite om in het spel te komen in het Yanmar Stadion, maar Sam Lammers was in staat om binnen 15 minuten de evenaring te maken.

Op thuisterrein overheerst Almere City FC en waren gedurende de eerste helft vaak in de strafschopgebied van hun tegenstander. Álvaro Peña profiteerde hiervan door een doorgekopte bal te scoren, maar de scheidsrechter oordeelde dat het vanuit een buitenspelpositie was.

Ook na de pauze zette Almere City FC de toon, hoewel het Nordin Bakker was die met een fantastische save de wedstrijd in evenwicht hield. Dit was een van de laatste acties van Bakker in deze wedstrijd, hij moest zich 15 minuten later door een blessure laten vervangen. Zijn vervanger, Samuel Radlinger, hield dankzij een uitstekende verdediging zijn doel schoon.

Hierna had Almere City FC minstens 5 kansen. Peer Koopmeiners, Yann Kitala en Yoann Cathline schoten richting keeper Vasilis Barkas, maar hij bleef onverslagen. Hierdoor delen Almere City FC en FC Utrecht de punten.

Volgende week speelt Almere City FC tegen Vitesse in de Gelredome. Voor de Gelderlanders is dit een van de laatste kansen om nog iets van dit seizoen te maken. Almere City FC kijkt uit naar een drukbezochte uitwedstrijd.