Fan van Almere City
Nieuws

Onverslagen reeks: Almere City FC treft weer RKC Waalwijk in spannend duel

 

Midden in de week speelt Almere City FC tegen de Rooms-Katholieke Combinatie in Waalwijk, ook wel bekend als RKC. Almere City FC heeft een indrukwekkende record tegen RKC, hun favoriete tegenstanders in de loop der jaren, met een nieuwe overwinning die hun triomf verdubbelt.

Opvallend is dat Almere City FC in acht opeenvolgende wedstrijden tegen RKC Waalwijk niet heeft verloren, en zelfs zeven overwinningen uit die wedstrijden heeft weten te behalen.

Deze winnende reeks begon in het seizoen 2015/16 en ging door tot 2019 toen RKC via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie. Dit seizoen, na een paar jaar zonder onderlinge ontmoetingen, is een wedstrijd tussen Almere City FC en RKC Waalwijk hervat, dit keer op het hoogste niveau. In de achtste ronde behaalde City de allereerste thuisoverwinning in de Eredivisie met een doelpunt van Thomas Robinet.

Ook Almere City FC pakte de laatste wedstrijd die tussen de twee teams in het Mandemakers Stadion werd gespeeld, al was het met een beetje geluk. RKC raakte drie keer het aluminium, terwijl Tim Receveur de enige was die scoorde. De wedstrijd eindigde in 2019 met 0-1.

Desalniettemin gebeurde de meest sensationele overwinning op RKC in december 2016. De wedstrijd bleek een doelpuntenfestival te zijn in het Yanmar Stadion, met Rick ten Voorde als de ster van de show. Hij scoorde twee keer en gaf ook een assist bij een 6-2 triomf. Andere spelers die voor City scoorden waren Sherjill MacDonald, Soufyan Ahannach, Gaston Salasiwa en Silvester van der Water.

De geschiedenis is zeker in het voordeel van Almere City FC. Bovendien zal een overwinning in Waalwijk helpen om de toekomst van de Eredivisie helder in te stellen. Met een overwinning vergroten ze hun voorsprong tot twaalf punten boven de degradatiezone, en duwen ze ook een van hun rivalen - RKC - verder terug.

De wedstrijd in het Mandemakers Stadion begint om 20:00 uur. De spelers kunnen rekenen op de steun van 260 juichende fans en één reizende aap, hun eigen mascotte, Ally op de speciale uitdag.