Fan van Almere City
Nieuws

Op 10 Juli begint Almere City aan nieuwe seizoen

Almere City FC maakt bekend op hun website dat men op maandag 10 juli begint aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. In vergelijking met andere clubs is dit best laat. Tijdens de voorbereidingen speelt Almere City FC een aantal oefenwedstrijden en belegt het een trainingskamp op Nederlands grondgebied. Het eerste elftal loopt hier een halve week achter op het nieuwe Jong-elftal. De Jong-ploeg heeft op donderdag 6 juli een testdag en de vrijdag daarop de eerste training.

De ploeg van hoofdtrainer Alex Pastoor speelt in de voorbereiding vier oefenwedstrijden, waarvan er eentje nog niet in kannen en kruiken is. De eerste oefenwedstrijd is 15 juli op eigen terrein. De kersverse Eredivisionist speelt dan tegen Blau Weiss Lohne. Drie dagen na dit oefenduel vertrekt de ploeg voor een trainingskamp naar Gelderland. In het bosrijke Galderen ontmoet het die week de tweede tegenstander uit de oefencampagne.

Eind juli reist Almere City FC naar respectievelijk Duitsland en België. Op 29 juli speelt de ploeg tegen FC Viktoria Köln 1904, dat uitkomt in de 3. Liga van de Oosterburen. Voor de Duitsers is het de laatste oefenwedstrijd, voordat de competitie aanbreekt. De oefencampagne komt voor Almere City FC op 5 augustus in Oostende ten einde. Het komt dan uit tegen KV Oostende. De Belgen waren de afgelopen seizoenen actief op het hoogste niveau, maar degradeerde afgelopen seizoen naar Eerste Divisie 1B.

Op zondag 13 augustus om 16:45 uur opent Almere City FC het eerste seizoen in de Eredivisie tegen FC Twente.