Fan van Almere City
Nieuws

Opnieuw drie eieren in het mandje van de FC

Almere City FC houdt van jong belegen. Vier dagen nadat de ploeg tegen Jong FC Utrecht een periodekampioenschap afdwingt, wint het ook van Jong AZ. Almere City moet een tegendoelpunt incasseren, voordat het tot doeltreffendheid over gaat. De ploeg van Alex Pastoor wint uiteindelijk met 2-1. Met drie eieren in het mandjes ziet het bovendien de top van de competitie slippertjes maken. Naaste belagers Willem II en VVV-Venlo spelen zaterdag.

Alex Pastoor tovert in het Yanmar Stadion opnieuw een konijn uit de hoge hoed tegen de Alkmaarse beloften. Ten  opzichte van de wedstrijd om het periodekampioenschap nemen Jeredy Hilterman en Manel Royo plaats op de gamechanger seats en maken Kornelius Hansen en Thomas Poll hun opwachting in het Yanmar Stadion.

Almere City FC heeft in eigen stadion genoeg kansen om de 1-0 op het scorebord te zetten, maar verzuimt deze de eerste twintig minuten te verzilveren. Het heeft scheidsrechter Wiersma niet aan de zijde, wanneer Hansen na een mooie actie probeert het strafschopgebied binnen te dringen, maar wegglijdt op de voet van een Alkmaarse verdediger.  Ook na twintig minuten schreeuwt het publiek om een strafschop, maar geeft de arbiter voordeel aan een instormende Théo Barbet. De verdediger ramt de bal voor een vrijwel leeg doel over.

De ploeg moet eerst op achterstand komen, voordat het besef doordringt dat het ook vandaag om de knikkers gaat. Yusuf Barasi, die in de competitie per 90 minuten 0,83 doelpunten scoort, moet eerst 1-op-1 de meerdere erkennen in keeper Nordin Bakker. Een kwartier voor rust scoort hij echter alsnog.

Gelukkig zet Almere City FC nog voor rust orde op zaken. Hamdi Akujobi poeiert een rebound achter keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro. De bal ketst eerst op de keeper af na een inzet van Pascu op aangeven van Thomas Poll, maar de rechtsback is onverbiddelijk. Een strak afstandsschot van Stije Resink draait vier minuten later de wedstrijd helemaal om.

Almere City FC komt de tweede helft moeizaam tot kansen, maar domineert in veldoverwicht. Ruim tien minuten voor tijd slaat de vlam toch nog even in de pan. Thomas Poll kopt van dichtbij in, maar de reactie van de keeper van Jong AZ is uitmuntend. Net zoals in de eerste helft blijft Jong AZ strooien met verrassingen. De ploeg heeft vanuit het niets de 2-2 op de slof, maar de bal gaat via een carambole naast. Eenzelfde lot is een schuiver van Lance Duijvestijn aan de andere kant van het veld beschoren. De ruststand blijft de eindstand en -gekoppeld aan de nederlagen van PEC Zwolle en Heracles Almelo- geeft dat toch weer wat vibes.

Voor Milan Corryn kent het paasweekend geen al te best begin. De middenvelder staat koud twee minuten in het veld, wanneer hij ongelukkig in botsing komt met een Alkmaarse verdediger en het veld moet verlaten.

Almere City FC heeft een lange week voor de boeg. Volgende week zondag wordt het verwacht in de Residentie voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Tickets voor de uitwedstrijd koop je in de ticketshop. De nummer 2 Heracles Almelo ontvangt op vrijdag al Roda JC.