Fan van Almere City
Nieuws

Rajiv van La Parra versterkt selectie Almere City FC

Rajiv van La Parra sluit per direct aan bij de selectie van Almere City FC. De 31-jarige buitenspeler tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie tot verlenging voor seizoen 2023-2024.
 

Screenshot_20230308_180410_Instagram

Van La Parra speelt voor het laatst in Griekenland bij Apollon Athene. De aanvaller heeft een lang track-record in het buitenland en speelt in totaal bijna 300 officiële wedstrijden op hoog niveau in binnen- en buitenland, waaronder in Spanje, Frankrijk en Duitsland. Hierin scoort hij 35 doelpunten en levert hij 34 assists af.

De meeste meters op de teller maakt Van La Parra in Engeland, waar hij in totaal 152 wedstrijden speelt in de Premier League en het Championship. Op zijn palmares staan onder andere wedstrijden voor Huddersfield Town (102 duels), Wolverhampton Wanderers (57), Middlesbrough FC (5) en Brighton & Hove Albion (6). In Nederland kwam Van La Parra voornamelijk uit voor SC Heerenveen. Nadat hij bij Jong SC Heerenveen indruk had gemaakt, komt hij in 97 wedstrijden uit voor de hoofdmacht van de Friezen.

Van La Parra: ,,Het begint allemaal bij ambitie en de drive om elke dag weer het beste uit jezelf te halen. Het verhaal van de club past daarom heel goed bij mijn verhaal. Ik zocht een club om weer aan voetballen toe te komen en de klik bij Almere City FC was er meteen. Als je ziet wat er hier allemaal gebeurt om als club elke dag beter te worden, dan kun je daar alleen maar ontzag voor hebben.”
 

Screenshot_20230308_180359_Instagram

Technisch manager Johan Hansma: ,,Rajiv is een jaar lang op zoek geweest naar een club. Door de Brexit ging een terugkeer naar Engeland niet door. Hij wil graag zijn kwaliteiten laten zien en is blij met de kans die wij hem bieden. In proeftrainingen en in gesprekken met diverse mensen binnen de club heeft hij een positieve en goede indruk achtergelaten.”