Fan van Almere City
Nieuws

Ruime winst Almere City in Oss

De mannen van Alex Pastoor moesten gisteravond een reisje naar Oss maken voor de krachtmeting met de nummer 19 van de KKD Top Oss.  Soms zegt de stand op de ranglijst niets maar gisteravond wel want na 90 minuten + stond er 0-5 op het scorebord. Dit was de grootste uitoverwinning in de geschiedenis van de club. Almere City trad aan in de blauw/gele tenues die op koningsdag in grote getale verkocht werden.

In de 9e minuut krijgt Almere City een strafschop als Anthony Limbombe  door Trevor Davis neergelegd wordt em Lance Duijvensteijn dit buitenkansje mag uitpakken maar hij doet het niet. Hij schiet veel te slap in en zo kan Thijs Jansen die de inzet kan keren. Almere City is de betere ploeg maar de thuisploeg kan ook gevaarlijk zijn als eerst Jearl Margaritha net naast schiet en even later moet Nordin Bakker op geweldige wijze redden op een inzet van Justin Mathieu. Daarna is het toch Almere City dat het spel dicteert en in de 32ste minuut op voorsprong komt als een prima voorzet van Pascu door Anthony Limbombe binnengekopt word. Twee minuten voor rust is het wederom de combinatie Pascu -  Anthony Limbombe   die succesvol is alleen nu door het hart van de verdediging en weer werkt Anthony Limbombe  af, 0-2.

De tweede helft is er maar één ploeg die nadrukkelijk op zoek gaat naar een doelpunt en dat is Almere City. Jorrit Smeets brengt Stije Resink in stelling maar hij schiet tegen het been van keeper Thijs Janssen en bijna is het Anthony Limbombe  die een hattrick maakt maar uit een lastige hoek weet hij het net niet te vinden. Toch wordt het 0-3 als na een fraaie aanval over een paar schijven de bal komt bij Álvaro Peña en die werkt binnen. Daarmee is het nog niet gedaan met de dadendrang van Almere City want in de 80ste minuut is het Rajiv van la Parra die van dichtbij de 0-4 maakt en net voor het einde van de wedstrijd is het Jeredy Hilterman die nu een strafschop wel binnenknalt en de 0-5 eindstand op het bord schiet.

Op zondag 7 mei speelt Almere City thuis tegen NAC Breda en de wedstrijd begint om 12.15 uur.

Opstelling TOP Oss: Thijs Janssen, Trevor David (Ilounga Pata), Lorenzo Pique, Roshon van Eijma, Dean van der Sluys, Thijs van Leeuwen (Vasileios Pavlidis) , Omer Gunduz (Joshua Sanches), Jearl Margaritha, Bradley van Hoeven (Joshua Mukeh), Justin Mathieu, Kay Tejan

Opstelling Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Theo Barbet (Joey Jacobs), Manuel Royo, Stije Resink (Ilias Alhaft), Jorrit Smeets, Jose Seva (Jeredy Hilterman), Álvaro Peñ, Lance Duijvenstijn (Marcelencio Esajas), Anthony Limbombe (Rajiv van la Parra)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Gele kaart(en) Top Oss: Roshon van Eijma, Ilounga Pata