Fan van Almere City
Nieuws

Ruitenheer Almere City FC O21 zes punten los; vanmiddag De Graafschap

Met vijf overwinningen uit de laatste vijf duels staat de Ruitenheer Almere City FC O21 eerste in voorjaarscompetitie. Deze zaterdag komen de talenten van De Graafschap op bezoek.

Waar ze in de najaarscompetitie vooral naar onderen moesten kijken, en zich pas op het laatste moment wisten te handhaven in de Eredivisie, staat de Ruitenheer Almere City FC O21 nu als enige ploeg met vijftien punten bovenaan. Onder andere dankzij  zes doelpunten van topscorer Jeffry Puriël en vier goals van spits Tijmen Wildeboer. Daarmee gaat Almere City FC ook aan kop op de topscorerslijst.

De beloften scoren er lustig op los. Zo werd PEC in Zwolle opzij gezet met een 3-5 overwinning en  thuis werd het combinatie team FC Twente/Heracles met 6-2 afgedroogd.

Tegenstander De Graafschap mag niet worden uitgevlakt. Het heeft een wedstrijd minder gespeeld en lijkt voorlopig minder constant dan Almere City FC. Zo hebben ze van PEC Zwolle en FC Groningen gewonnen, maar van Feyenoord en FC Twente/Heracles verloren. De Graafschap heeft in de voorjaarscompetitie evenveel winst- als verliespartijen dus.

Nu de ploeg los staat in de Eredivisie is er een kans dat het promoveert naar de Jack’s League, ook wel de Tweede Divisie genoemd. Met nog negen wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren, maar de ploeg heeft in de najaarscompetitie van dit jaar al laten zien dat ze echte doorzetters zijn die extra support goed kunnen gebruiken.