Fan van Almere City
Nieuws

Ruitenheer Football Academy: O18 knokt zich boven Volendam

Afgelopen weekend stonden er twee thuiswedstrijden en twee uitwedstrijden op het programma voor de Ruitenheer Football Academy van Almere City FC. De O16 van Siem Nijssen en de O18 van Jack Austin kwamen uit op het Academy veld van Almere City FC. De O14 van Miguel Dingjan en de O17 van Arjen Bults moesten eerst reizen voordat ze de wedstrijd konden spelen.

Op de vroege morgen was de aftrap op het sportpark Skoatterwâld tussen Almere City O14 en sc Heerenveen O14. Voorafgaand aan de wedstrijd was het puntenverschil tussen de twee ploegen één, na vijf gespeelde wedstrijden. Na twee helften van 35 minuten te hebben gespeeld is het puntenverschil tussen de twee ploegen veranderd naar 4. Dit betekent dat sc Heerenveen heeft gewonnen en dat was ook duidelijk aan de eindstand. De jongens uit Heerenveen hebben een 3-0 zege geboekt op de Almeerders. Dit zorgt ervoor dat Almere City O14 blijft steken op 6 punten en een vijfde plaats.

Om 13:00 nam het aantal personen op het sportpark van Almere City FC toe, want de O16 van Siem Nijssen nam het om 13:15 op tegen Telstar 1963 O16 op het Academy veld van de Ruitenheer Football Academy. De rivaliteit tussen de twee ploegen ligt erg hoog. Op de ranglijst staat Telstar één plek boven City FC met één punt verschil. In de eerste 20 minuten van het duel gaat het over en weer met zelfs een schot op de paal van het doel van City FC keeper Luca Braspenning. Twee minuten later valt de openingstreffer voor de thuisploeg. Jermairo Goodett brengt City FC op een 1-0 voorsprong na een kort genomen corner die wordt ingebracht voor het goal van de Telstar keeper. De jongens kunnen 12 minuten genieten van de voorsprong, want dan volgt een goal van Tom Smit van Telstar. In de tweede helft brengt hoofdtrainer Siem Nijssen drie verse krachten in voor City FC, ook bij Telstar wordt er gewisseld. Bij beide ploegen wordt de doelpuntenmaker van het veld gehaald. Tien minuten na rust is het Telstar dat de 1-2 maakt via Tony van Noordenne. Weer 10 minuten na deze treffer is het aan City FC om op gelijke hoogte te komen, de 2-2 wordt binnen gewerkt door een rebound na een redding van de Telstar keeper op een eerder schot. Vervolgens is het een toegekende penalty aan de Witte Leeuwen die spits Julian Louwman weet te benutten, Telstar leidt met 3-2. City FC weet zich nog terug te knokken tot een gelijkspel van 3-3 en hiermee is de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd bepaalt. Hiermee verandert er niets aan de stand op de ranglijst en blijft Almere City FC O16 staan op een zesde plaats.

Op sportpark Varkenoord nam Almere City FC O17 het afgelopen zaterdag om 14:30 op tegen SC Feyenoord O17. De 90 minuten durende wedstrijd was een strijd tussen de thuisploeg die op een zevende plaats staat en de jongens afgereisd uit Almere die op een derde plaats staan. Na 25 minuten komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door Sem de Knegt. Vervolgens weet de ploeg uit Rotterdam zich op een 2-0 voorsprong te zetten tien minuten voor rust. Na 45 minuten is de eerste helft voorbij en wordt er gerust bij een 2-0 voorsprong van de thuisploeg. Al snel na rust komt Feyenoord zelfs op een 3-0 voorsprong door middel van Ninho Gerarda-Felicia. Deze achterstand lijkt moeilijk om te buigen voor de ploeg van hoofdtrainer Arjen Bults, maar toch weten ze door middel van Melih Saygi een goal te scoren. De stand is 3-1 in de 65ste minuut en vijf minuten later weet City FC de aansluitingstreffer te maken door Sophian van der Drift. In de daaropvolgende minuten vallen er drie gele kaarten aan de Rotterdamse kant en komt City FC er niet meer aan toe om op gelijke hoogte te komen. De Rotterdammers weten tien minuten voor tijd de marge weer te verruimen naar twee en daarmee wordt de wedstrijd bepaald. Voor de ranglijst betekent dit dat ze de derde positie vasthouden met een puntenaantal van 13 na 7 gespeelde wedstrijden.

Om 16:00 vindt de aftrap plaats tussen Almere City FC O18 en FC Volendam O18. Het verschil tussen deze twee ploegen is vijf plekken met maar drie punten verschil. De thuisploeg weet zichzelf al vrij snel na de aftrap op een voorsprong te zetten. Na vijf minuten gespeeld te hebben weet Emmanuel Poku, City FC op 1-0 te zetten door een corner. De eindstand van de eerste helft wordt in de 28ste minuut bepaald door Mika van der Horst van Volendam. Hij brengt de stand op gelijke hoogte en laat de beide ploegen de rust in gaan bij 1-1. Nog geen 10 minuten na rust weet FC Volendam zichzelf op een voorsprong te zetten. Jesper Tielemans maakt er 1-2 van in de 54ste minuut. De maker van de 1-0, Poku, brengt City FC vervolgens weer op gelijke hoogte. In minuut 68 staat het wederom gelijk en hebben beide ploegen nog 20 minuten om te bepalen hoe de punten worden verdeeld. Het is uiteindelijk de ploeg van hoofdtrainer Jack Austin dat de 3 punten in Almere houdt. In de laatste 2 minuten van de officiële speeltijd komt City FC op een 3-2 voorsprong door een doelpunt van Thibo Agyeman. FC Volendam weet in de korte resterende tijd niets terug te doen, waardoor de winst voor Almere City O18 is. Almere City FC komt door de winst boven de Volendammers uit vanwege een beter doelsaldo. Almere City 018 staat daarmee op een derde plek.