Fan van Almere City
Nieuws

Slecht weer voor Almere City FC, verliest 3-0 van AFC Ajax

Almere City FC kon geen sterke strijd leveren tegen AFC Ajax in de voorlaatste speeldag van de Eredivisie. Almere, dat afgelopen maandag haar plaats in de topvoetbaldivisie van Nederland veilig stelde, verloor met 3-0 in de Johan Cruijff ArenA.

De moeilijkheid van de wedstrijd werd al na vijftien minuten duidelijk. Kort nadat Sherel Floranus na drie minuten behandeld moest worden voor wat een zware blessure leek te zijn, viel Yoann Cathline ook op de grond. In tegenstelling tot Floranus, had de Fransman een vervanger nodig. Pascu verving hem op het veld.

Na deze veranderingen, had Almere City FC moeite om hun organisatie op te zetten, wat leidde tot de eerste grote kans van de wedstrijd. De bal werd aangeraakt in het vijfmetergebied, waardoor de kans weggleed langs Ajax.

Vervolgens drukte de Amsterdammers door en namen binnen tien minuten een beslissende 3-0 voorsprong. Steven Bergwijn zette al zijn aanrakingen om in doelpunten, scoorde een hattrick die toegevoegd werd aan zijn carrière prestaties.

In de tweede helft begon Almere City FC te vechten. Kort na de pauze had Kornelius Hansen een kans omdat hij vrij de keeper, Geronimo Rulli, naderde. Hansen was onzelfzuchtig, maar zijn pass werd onderschept. Binnen een minuut echter stond hij weer tegenover de keeper. Deze keer managede Pascu om te scoren nadat hij de bal had teruggeschoten, maar het doelpunt telde niet, aangezien Hansen buitenspel werd bevonden door de grensrechter en de VAR-check de beslissing handhaafde.

Almere City FC slaagde er nochthans in om enkele pogingen op doel te doen en had zelfs verschillende kansen om te scoren, maar slaagde er niet in om gezichtsverlies te voorkomen. Almere City FC is niet langer een kleine speler, zoals blijkt uit het indrukwekkend volle uitvak (met meer dan 800 fans) die beter verdienden.

Volgende week markeert het einde van het eerste Eredivisie-seizoen. Almere City FC speelt thuis tegen N.E.C. Nijmegen.