Fan van Almere City
Nieuws

Sneeuwschuivers redden wedstrijd, maar Almere City FC verliest in TOTO KNVB Cup

Almere City FC is er niet in geslaagd een plek te bemachtigen onder de laatste acht teams die strijden om de TOTO KNVB Cup, nadat ze op woensdagavond met 1-2 verloren van Fortuna Sittard.

Op de dag van de bekerwedstrijd redden sneeuwschuivers de wedstrijd. Het Yanmar Stadion was 's ochtends bedekt met een dik pak sneeuw. Ongeveer 35 vrijwilligers trotseerden de kou om het speelveld klaar te maken voor de wedstrijd. Het is ironisch, vooral omdat veel Nederlanders willen skiën en de sneeuw omarmen.

De vreugde van de sneeuw vertaalde zich echter niet in een goede voetbalwedstrijd in de avond. De vrieskou leek Almere City FC op twee cruciale momenten te belemmeren. Hoewel het team erin slaagde Fortuna Sittard onder controle te houden, resulteerden twee kansen voor de Limburgse zijde direct in doelpunten.

De toeschouwers wisten niet wat ze moesten maken van de ruststand, en er ontstond een geïmproviseerd sneeuwballengevecht op de tribunes. Hoofdcoach Alex Pastoor begreep wat er moest gebeuren en deed drie wissels, in de hoop meer te bereiken in de tweede helft.

Eén van die invallers, Yoann Cathline, deed in ieder geval zijn best om de sfeer van het publiek op te krikken. Hij zette verschillende beloftevolle aanvallen op en probeerde vlak na rust de keeper te verschalken met een prachtig gebogen schot. De bal scheerde net over, maar het bracht wat leven in het stadion.

Een tijdje leek een comebackgoal onvermijdelijk. Almere City FC kreeg verschillende kansen, maar het 'sneeuwbaleffect' kwam niet. Naarmate de minuten wegtikten, leek de kans dat Almere City FC als winnaar uit deze lawine zou komen steeds kleiner. Uiteindelijk scoorde Kornelius Hansen het 1-2 doelpunt in de blessuretijd, maar het was 'te weinig, te laat'.

Dus, Fortuna Sittard vertrok als de winnaars, wetende dat ze zaterdag weer naar Almere moeten.
De wedstrijd in het Yanmar Stadion staat gepland voor 21.00 uur.