Fan van Almere City
Nieuws

Spannende weekendwedstrijden voor Ruitenheer Football Academy jeugdteams

De jeugdteams van de Ruitenheer Football Academy waren afgelopen zaterdag weer actief op de voetbalvelden. De O14 en O16 teams streefden naar punten tijdens hun uitwedstrijden, terwijl het thuiswedstrijden waren voor de O17 en O18 teams. Deze korte terugblik geeft een kort overzicht van de wedstrijden van afgelopen weekend.

O14:
Het team van Simon van den Berg reisde naar het prachtige vissersdorp Volendam voor hun uitwedstrijd afgelopen zaterdag. Hier stonden ze tegenover FC Volendam's O14. Dit was de eerste wedstrijd in de competitie voor de Flevolanders en ze namen het op tegen een team dat al extra wedstrijdervaring had. Ondanks dat ze hun eerste wedstrijd 1-5 verloren, leverde FC Volendam afgelopen zaterdag een betere prestatie. De openingstreffer van het thuisteam kwam van Quinn Butter in de 16de minuut. Hoewel beide teams talrijke kansen creëerden, bleef dit het enige doelpunt tot de rust. In de tweede helft hoopte City op een gelijkmaker, maar Nordin Bakni van Volendam voegde enkele minuten na het interval een tweede doelpunt toe en nog een van Quinn Smit in de 54ste minuut. Ondanks hun pogingen konden de Flevolanders geen extra doelpunten maken, wat resulteerde in een 3-1 nederlaag.

O16:
Het O16-team begon hun competitie met een 2-2 gelijkspel tegen N.E.C. Nijmegen. Afgelopen weekend hadden ze hun wedstrijd in Sittard tegen Fortuna Sittard's O16. Beide teams hadden gedurende de eerste helft een gelijk deel van het balbezit, maar geen van hun kansen resulteerden in doelpunten. Ze begonnen vrijer aan te vallen in de tweede helft. Deze verandering leidde tot een laat doelpunt van Alhaji Bah in de 73ste minuut, dat effectief een 1-0 overwinning voor Fortuna Sittard verzegelde.

O17:
Het O17-team begon hun campagne goed met een 0-1 overwinning tegen Quick O17. Ze hoopten in deze lijn te blijven, maar de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Koninklijke HFC belemmerde die aspiratie enigszins. Het uittenteam uit Haarlem nam de leiding met twee doelpunten van Binck Bakker en Bink Welling. Koninklijke HFC versterkte hun voorsprong met snelle doelpunten van Tom Smit, na een rode kaart getoond aan een Almere City FC-speler een minuut in de tweede helft. Daeshawn King wist nog wel één terug te scoren voor het thuisteam, maar de wedstrijd eindigde in een 1-6 nederlaag.

O18:
Voor het O18-team van Jack Austin is het competitieve seizoen veelbelovend begonnen, met een 4-2 overwinning op Go Ahead Eagles. Een spannende wedstrijd tegen De Graafschap stond afgelopen weekend op het programma. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam van Almere City FC's Emmanuel Poku in de 9de minuut. Daarna waren er in de eerste helft weinig andere noemenswaardige incidenten. De tweede helft bracht echter nog twee doelpunten voor Melih Saygi van Almere City FC, waardoor het team met 3-0 won van De Graafschap.