Fan van Almere City
Nieuws

Spectaculair afscheid voor coach Alex Pastoor na verlies tegen NEC

In de finalewedstrijd van hun debuutseizoen in de Eredivisie leed Almere City een verlies, waarbij NEC als overwinnaar tevoorschijn kwam met een 4-1 score in een volgepakt Yanmar Stadion. Het resultaat leidde tot een dertiende plaats voor Almere City op de Eredivisie ranglijst. Alex Pastoor, de vertrekkende coach, kreeg een spectaculair afscheid van het Almere publiek na het dienen van de club voor 2.5 seizoenen.

Twintig minuten in de wedstrijd gaf Rajiv van La Parra Almere City een vroege voorsprong met een prachtig doelpunt, waardoor doelman Cillessen hulpeloos achterbleef. Van La Parra sprintte onmiddellijk naar coach Pastoor om samen met hem het doelpunt te vieren. Almere City kwam vervolgens dichtbij een 2-0 voorsprong via Alvaro Peña, maar de bal miste het doel van Cillessen net. Kodai Sano maakte gelijk voor NEC na slecht verdedigend spel door Almere City.

NEC had meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar overwinningen werden ontkend door doelman Nordin Bakker en aanvoerder Sherel Floranus. Echter, net voor de rust, scoorde NEC een 1-2 voorsprong na een ongehinderde kopbal van Dirk Proper uit een vrije trap van Tjarron Chery.

In de tweede helft, zocht Almere City naar een gelijkmaker, met het indrukwekkende schot van Kornelius Hansen dat net door Cillessen werd gestopt. NEC vergrootte hun voorsprong naar 1-3 met een rommelig doelpunt door Koki Ogawa na een geblokkeerd schot van Chery. Tien minuten voor tijd scoorde Tjaronn Chery een mooi doelpunt, en bepaalde zo de eindstand op 4-1 in het voordeel van NEC.

Na de wedstrijd vond er een emotioneel afscheid plaats voor de vertrekkende spelers en coach Alex Pastoor. Pastoor, die het team vorig seizoen naar de Eredivisie leidde, werd op de schouders gedragen door de spelers. Met het oog op het volgende seizoen, zal Hedwiges Maduro het roer overnemen als de nieuwe coach van Almere City FC.