Fan van Almere City
Nieuws

Spectaculaire overwinning: Almere City FC trakteert OJC Rosmalen op gigantische nederlaag

Gisteravond was er vuurwerk op het voetbalterrein waar Almere City FC een enorme overwinning behaalde op OJC Rosmalen. Met een doelsaldo dat door alle commentatoren als 'een enorm pak slaag' werd omschreven, heeft Almere haar macht in het bekerduel op indrukwekkende wijze laten zien.

Vanaf het allereerste fluitsignaal heerste Almere City FC over de wedstrijd. Met een aanvalsspel dat zowel klinisch als spectaculair was, werd OJC Rosmalen keer op keer op de proef gesteld. De verdediging van Rosmalen, die normaal gesproken bekend staat als stevig en lastig te doorbreken, had gisteravond niets in te brengen tegen de aanhoudende druk van Almere.

Deze onverwachte treffer verrast Almere City FC. Echter, binnen vijftien minuten is de score al opgelopen tot 0-2 in het voordeel van de Koggevaarders uit Almere. Kornelius Hansen is degene die beide doelpunten scoort, telkens met een goed geplaatst schot.

Almere City FC moest de wedstrijd op Halloween-avond overleven. Op sportpark De Groote Wielen toont Almere City FC kortstondig angst als OJC moedig wordt en ongeveer een half uur in de wedstrijd een tegendoelpunt scoort.

Net voor de rust zorgt Thomas Robinet ervoor dat Almere City FC alle angst kan loslaten. Met een 1-3 na een briljante assist van Lance Duijvestijn, lijkt hij het bezoekende team vertrouwen te geven om de rest van de wedstrijd zonder veel schade te overleven.

Hansen benadrukt de claim nog verder door een hattrick te scoren. De Noor is degene die de bal opent met een goed geplaatst schot en brengt het team van Alex Pastoor op een 1-4. Uiteindelijk scoort Almere City FC in totaal acht doelpunten in Rosmalen. Een mooi schot van Manel Royo na een blunder van de doelman en een juweel van Yoann Cathline maakt de zes vol. Ook Lance Duijvestijn en Milan Corryn worden toegevoegd aan de scoringslijst. De uiteindelijke stand kwam op 1-8 in het voordeel van Almere. technische bekwaamheid van het Almere team zien en onderstreepte hun superieure prestatie.

Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de 'enorme pak slaag' die Almere City FC aan OJC Rosmalen had toegebracht duidelijk. De uitdrukking op het gezicht van de Rosmalen spelers sprak boekdelen terwijl de Almere spelers hun overwinning vierden.

Deze superieure prestatie van Almere City FC belooft veel goeds voor de volgende ronde van het bekertoernooi.  Met zo'n in vorm zijnd team lijken ze onoverwinnelijk. Tegenstanders zullen zeker op hun hoede zijn en extra maatregelen moeten nemen om zich voor te bereiden op een confrontatie met Almere.

Kortom, het was een avond vol voetballende dominantie waar Almere City FC trots op kan zijn. Fans en kenners kijken al uit naar de volgende wedstrijd. OJC Rosmalen zal ondertussen haar wonden likken en teruggaan naar de tekentafel in de hoop het getij te kunnen keren in toekomstige confrontaties.