Fan van Almere City
Nieuws

Strijd om de ranglijst: Almere City FC vs Excelsior Rotterdam

 

Op een klassieke vrijdagavond zal Almere City FC het opnemen tegen Excelsior Rotterdam, een tegenstander waarmee ze een aanzienlijke geschiedenis delen. In de uitwedstrijd behaalden ze zelfs hun eerste Eredivisie punt.

De geschiedenis tussen deze twee clubs is enigszins gebalanceerd. Bij de eerste zes ontmoetingen van 2006 tot 2010, won onze club geen enkele keer tegen de spelers uit Rotterdam, hoewel ze recentelijk een comeback hebben gemaakt.

In hun laatste vijf onderlinge wedstrijden heeft City eigenlijk niet verloren van Excelsior. In de Eerste Divisie resulteerden deze wedstrijden vaak in veel doelpunten - gemiddeld meer dan vier per wedstrijd. Echter, tijdens hun eerste Eredivisie ontmoeting, vond geen van beide clubs het net. Almere City FC zou meer gewild hebben, maar achtte zich gelukkig om zijn allereerste punt in clubgeschiedenis te behalen.

Echter, thuis onder leiding van Alex Pastoor, zal het team meer willen dan slechts een enkel punt in hun strijd tegen degradatie. Ze hopen op een resultaat dat vergelijkbaar is met hun laatste thuiswedstrijd tegen Excelsior. Op 1 april 2022 was Lance Duijvestijn de ster van de show. Hij gaf assists aan Jeffry Puriël en Ilias Alhaft en scoorde ook zelf een doelpunt. De eindstand was 3-0.

Momenteel staat Excelsior drie plaatsen hoger in de ranglijst, maar er is slechts één punt verschil tussen de twee teams. Dus, als Almere City FC vrijdagavond wint, zullen ze ongetwijfeld omhoog schuiven en potentieel nog meer dan dat.

De wedstrijd betekent ook een reünie van oude bekenden. Huidige City speler Peer Koopmeiners werd vorig jaar uitgeleend aan de Rotterdamse club, terwijl Excelsior Sven Nieuwpoort onder contract heeft, die 47 keer in actie kwam van 2013 tot 2014.

De wedstrijd zal om 20:00 uur beginnen en zal plaatsvinden in het uitverkochte Yanmar Stadion, zoals dat het geval is geweest voor alle thuiswedstrijden dit seizoen.