Fan van Almere City
Nieuws

Triomf voor Almere City FC in vriendschappelijke match tegen Fortuna Düsseldorf

Almere City FC heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf 0-2 gewonnen. Doelpunten van José Pascual en Milan Corryn beslisten de wedstrijd, waarin het grootste deel van het team speelde.

City scoorde voor het eerst vijftien minuten in de wedstrijd. Kornelius Hansen wordt diep gestuurd en geeft een brede pass naar Pascu, die succesvol scoort.

Net voor de rust wordt het 0-2 na een fantastische diepe pass van Adi Nalić. Hij zet Milan Corryn vrij voor de doelman met die pass en de Belg blijft kalm.

In de eerste helft waren er kansen voor meer doelpunten aan beide kanten, maar deze pogingen werden gedwarsboomd. Aan de kant van Almere had doelman Samuel Radlinger een antwoord op alles wat op hem afgevuurd werd.

Na de rust neemt de intensiteit van de wedstrijd iets af, de beste kansen komen dan van de kant van Almere. Onder anderen Yoann Cathline slaagt er niet in om de Duitse doelman opnieuw te passeren.

Dit betekent dat het team van Alex Pastoor tijdens de internationale break een 0-2 overwinning op zak steekt. De spelers krijgen nu enkele dagen vrij, waarna ze zich zullen beginnen voorbereiden op de Markermeerderby. Die wedstrijd wordt gespeeld op zondag 31 maart, om 16:45 in het Yanmar Stadion.