Fan van Almere City
Nieuws

Valentijnsmatch eindigt in overwinning voor Almere City FC tegen PEC Zwolle

Almere City FC scoorde een 0-1 overwinning op PEC Zwolle het weekend na Valentijnsdag, dankzij een doelpunt van aanvaller Thomas Robinet. Dit brengt hen drie punten dichter bij het behoud van hun standpunt.

Almere City FC viert deze week de 'Week van de Liefde'. Er worden volop festiviteiten, waaronder Valentijnsdag, en een reeks van promoties gevierd op het kantoor van Almere City FC, wat voor veel plezier en winst zorgt. De liefdesstemming wordt ook gevoeld onder de supporters. Een groep fans uit de Italiaanse stad Lucca is gekomen om Almere City FC te steunen in hun match tegen PEC Zwolle.

De stijgende hoeveelheden oxytocine veroorzaakt door deze liefdevolle vibe lijken hun impact te hebben op het team. Toch vertaalt dit zich niet in bloeiende prestaties op het veld in het MAC3PARK Stadion, met weinig kansen gecreëerd tijdens de wedstrijd.

Vier belangrijke spelers van PEC Zwolle, waaronder Bram van Polen, missen de wedstrijd door blessures en schorsingen, en na ongeveer 20 minuten wordt een vijfde toegevoegd aan de lijst. Kaj de Rooij moet zich terugtrekken en wordt vervangen door voormalige Almere City FC-speler, aanvaller Silvester van der Water, die uiteindelijk ook wordt gewisseld aan het einde van de wedstrijd.

Jochem Ritmeester van de Kamp gaf een pass naar Jason van Duiven vlak voor de rust, die echter over schoot. Later neemt Van de Kamp zelf een kans maar wordt tegengehouden door keeper Schendelaar.

Toch, zoals het vaak gaat met cupido's pijl, viel een onverwacht doelpunt in de 70ste minuut door Thomas Robinet. De ploeg vecht in de resterende speeltijd en Joey Jacobs, Peer Koopmeiners en Stije Resink krijgen een gele kaart. Desondanks blijft de formatie stand houden tegen de Zwollenaren, zelfs na vijf minuten extra tijd, en neemt Almere City FC de 0-1 overwinning en drie waardevolle punten mee naar huis uit de Hanzestad.

Volgende week zondag speelt Almere City FC thuis tegen Feyenoord. De wedstrijd begint op 25 februari om 14.30 uur.