Fan van Almere City
Nieuws

Verhitte strijd tussen Almere City FC en Heracles Almelo eindigt in een gelijkspel

Almere City FC en Heracles Almelo deelden punten bij Erve Asito. De helft van de wedstrijd was fel wit en gevuld met fanfare, terwijl de andere helft zwart was met een snelle penalty en een rode kaart. Deze wedstrijd is simpel. Dat wil zeggen, als je de Franse spelers die in dit spel schitterden, buiten beschouwing laat.

Heracles Almelo begon woest. De spelers waren zich scherp bewust van de inzet. De spanning was voelbaar in de gangen van de kelder. Almere City FC absorbeerde vakkundig de eerste aanvallen en verschoven de balans snel in hun voordeel. Ze speelden waarschijnlijk een van de beste helften van hun seizoen.

Voorafgaand aan de wedstrijd herinnerde Alex Pastoor zijn spelers sterk aan de 0-5 nederlaag in hun thuisstadion, Yanmar Stadion, eerder in het seizoen. Na vijf minuten miste Joey Jacobs nauwelijks een vrije trap van Peer Koopmeiners. Een kwartier later, slaagden ze erin door te breken. Het gouden trio van Hansen, Robinet, Cathline. Almere City FC presteerde beter dan Heracles Almelo, met een voorsprong van 0-1.

Met nog tien minuten te gaan, werd de score verdubbeld. Na een daaropvolgende wervelende aanval, werd Kornelius Hansen vastgehouden in een veelbelovende positie. De scheidsrechter reageerde door een penalty te geven, die Robinet ruw laag in de linkerbenedenhoek schoot, waardoor de ruststand een onverbiddelijke 0-2 werd.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen Almere terugdacht aan oktober 2022 toen ze een 0-2 achterstand omzetten in een 3-2 overwinning. Echter in dit spel, was het Heracles die snel inhaalde in de wedstrijd. Net toen de tweede helft begon, maakte Jizz Hornkamp er 1-2 van met een penalty. Na tussenkomst van de VAR kreeg Thomas Robinet een rode kaart wegens een elleboog overtreding.

Onmiskenbaar begaven de Almere spelers het onder de druk. Een bal stuiterde tegen de lat terwijl Bakker meerdere buitengewone reddingen maakte om hun voorsprong te behouden. Echter, 25 minuten voor het einde van de wedstrijd was de stand gelijk.

Uiteindelijk slaagde Almere City FC erin een gelijkspel te behalen in de uitwedstrijd. Ze overleefden een extra acht minuten blessuretijd met slechts tien spelers en wonnen bijna door een schot van Peer Koopmeiners. Uiteindelijk werd het evenwicht behouden en kroop Almere City FC naar 28 punten met de gelijkspel score.

Aankomende zaterdag bezoekt FC Utrecht het Yanmar Stadion in Almere.