Fan van Almere City
Nieuws

Voorbeschouwing VVV Venlo- Almere City

Vanavond reist de formatie van Alex Pastoor naar het Covebo Stadion De Koel in Venlo om de strijd aan te gaan binden met VVV Venlo en dat voor een plaats in de finale van de play-offs. De winnaar neemt het dan op tegen de winnaar van de tweeluik tussen NAC Breda en FC Emmen voor een plaats in de eredivisie.  

Almere City doet dat met een goed gevoel, nadat de ploeg afgelopen vrijdag FC Eindhoven terecht stelde na een episch slagveld in het Yanmar Stadion al zal de thuisploeg ook met een goed gevoel aan de wedstrijd beginnen want men won van favoriet Willem II>

De laatste editie in de thuisbasis van VVV-Venlo won de thuisploeg. Almere City FC verloor uit met 3-0 in een wedstrijd die het liefst zo snel mogelijk vergeten mag worden. Ook hier wordt een Almeers doelpunt niet gegeven en uit de tegenstoot gaat Sven Braken naar de grond voor de penalty die City de das om doet. Het is bovendien ook het duel dat de club aanvoerder Danny Post (zelf een oud VVV-Venlo prominent) verloor aan een hardnekkige blessure.

Gelukkig is de aanvoerder er bij de nieuwe rendez-vous van zijn oude club gewoon weer bij. Over de lange geschiedenis van Almere City FC in Venlo maken we niet al te veel woorden vuil; de ploeg heeft deze jaargang al vaker laten zien over stalen zenuwen te beschikken, wanneer de statistieken niet in het voordeel van de ploeg zijn. Met één overwinning in negen pogingen mag je daar met recht van spreken.

De vibe waarin de ploeg zit na die adrenalinekick van vrijdag; die is het belangrijkst. Anthony Limbombe sleepte ver in de blessuretijd een verlenging uit het vuur tegen FC Eindhoven en hierna ging de ploeg in de extra periode erop en erover. Tegenstander VVV-Venlo kan er over mee praten, maar heeft één dag minder voorbereidingstijd. VVV-Venlo versloeg zaterdag namiddag in de eerste Play-Offs ronde Willem II, dankzij een doelpunt in de allerlaatste minuut van de verlenging. Op aangeven van oud-speler Nick Venema kopt Özcan Yasar de Limburgers naar een confrontatie met Almere City FC.