Fan van Almere City
Nieuws

VVV Venlo en Almere City houden elkaar in evenwicht

VVV - Almere

De eerste wedstrijd in de tweeluik tussen VVV Venlo en Almere City in de halve finale van de play-offs voor promotie/degradatie wordt vanavond gespeeld in het Covebo Stadion De Koel gespeeld. Wie neemt een goed resultaat mee naar Almere voor de return?

Almere City begint goed aan de wedstrijd want in de 4e minuut kan Pascu de bal bijna binnenlopen na een corner. Drie minuten later komt de thuisploeg op voorsprong door een toevalstreffer als Mitchell van Rooijen de bal krijgt van Nick Venema en zijn schot wordt van richting veranderd en ploft via onderkant lat binnen, 1-0.

Almere City gaat niet bij de pakken neer zitten en zoekt veelvuldig de aanval en krijgt via Lance Duijvensteijn en Jorrit Smeets aardig schietkansen maar die treffen geen doel. Aan de anders kant een schietkans voor Sven Braken maar dat schot is te slap. In de 29ste minuut is het Anthony Limbombe die de bal aan de

linkerkant krijgt en naar binnen trekt en uithaalt en via een VVV been ploft ook deze bal achter de keeper en staat het gelijk, 1-1.

In de 39ste minuut een aanval van de thuisploeg als Sven Braken op rechts de bal krijgt en de bal voorgeeft en daar kan Nick Venema de bal niet binnentikken. De bal werd van richting veranderd en een corner is het gevolg. De bal komt goed voor en valt dan voor de voeten van Kees de Bier en die kan schieten en Nordin Bakker kan de bal niet klemmen maar kan toch redding brengen. Direct daarna een bal achter de defensie van Almere op Kees de Boer maar die staat met de rug naar de goal en kan de bal terug leggen op Nick Venema maar die kan niet goed uithalen zodat Nordin Bakker de bal kan oppakken. In de laatste minuten is de thuis ploeg dan veelvuldig in balbezit maar tot scoren komt niemand meer dus bij de 1-1 blijft het bij rust.

Een minuut of negen na rust komt VVV  er supersnel uit en is het Brian Koglin die de bal richting goal kopt en Nick Venema komt weer een teenlengte tekort.

In de 65ste minuut een goede mogelijkheid voor Nick Venema in de 16 meter maar hij heeft te lang werk om de bal goed te leggen voor een schot en dat kan Álvaro Peña ingrijpen. Dan moet Almere City als Danny Post een rode kaart krijgt na inmenging van de VAR en de kaart is terecht want hij begaat een smerige overtreding op Simon Janssen.Kansen zijn zeldzaam in de tweede helft en je kunt zeggen dat de rode kaart de wedstrijd geen goed heeft gedaan. Er komen dan acht minuten extra tijd bij en in de 8e minuut van de extra tijd bijna nog een kans voor de thuisploeg maar zowel Nick Venema als Carl Johansson kunnen niet tot goed schieten komen in de 16 meter en een minuut later is het weer Carl Johansson die kan schieten na terugleggen van Sven Braken maar Nordin Bakker kan het schot keren. Dat was het laatste van de wedstrijd en gaan beide ploegen met de 1-1 gelijkspel in Almere uitvechten wie naar de finale van de play-offs gaat.

VVV Venlo: Ennio van der Gouw, Tristan Dekker (Robin Lathouwers),Rick Ketting, Brian Koglin, Simon Janssen (Sem Dirks), Kees de Boer, Mitchell van Rooijen, Robert Klaasen (Carl Johansson), Daan Huisman (Soulyman Allouch), Nick Venema, Sven Braken

Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Theo Barbet, Manel Royo (Danny Post),Jochem Ritmeester van de Kamp (Ilias Alhaft),Álvaro Peña, Jorrit Smeets, Pascu (Jeredy Hilterman), Lance Duijvensteijn (Marcelencio Esajas), Anthony Limbombe (Rajiv van la Parra)

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Gele kaart(en) VVV Venlo: Kees de Boer, Mitchell van Rooijen

Gele kaart(en) Almere City: Danny Post, Marcelencio Esajas, Hamdi Akujobi

Rode kaart Almere City: Danny Post