Fan van Almere City
Nieuws

Zege voor Almere City

Almere City won de degradatiekraker tegen Vitesse. In Flevoland werd het opmerkelijk 5-0 gewonnen. Almere sluit het eerste half jaar in de eredivisie af met zestien punten en een goed gevoel.

Vitesse, dat vorige week nog een positieve overwinning behaalde tegen Heracles Almelo, raakte opnieuw in de problemen. Als laatste team gaan de Arnhemmers de winterstop in.

Het begin van Vitesse was nog redelijk, ondanks de dreigende schoten van Million Manhoef. De Arnhemmers lieten zich echter ook in duels aftroeven, waardoor de nederlaag snel leek.

Giovanni van Zwam gaf Yoann Cathline bij 1-0 te veel ruimte en zijn schot was te sterk voor Eloy Room. Kort daarna profiteerde Yann Kitala van een slappe verdediging en maakte er 2- 0 van.

Vitesse speelde ook na de rust niet sterk . Almere speelde geconcentreerd, gaf niets weg en had een extra wapen door Peer Koopmeiners' scherpe vrije trappen. Hierdoor kon Joey Jacobs de 3-0 binnenkoppen.

Álvaro Pena maakte er nog een 4-0 van. Almere kreeg in blessuretijd nog een strafschop. Room was kansloos tegen Thomas Robinet. Robinet scoorde de derde Franse treffer en maakt er 5-0 van.